Én kimondom

fcd1ca9f54714855990550ee94379dc8.jpg

Kedves felvidéki barátaim,

 

Én kimondom: „AUTONÓMIA“ üzenetemet csak egyetlen egy hirdetőtáblán helyeztem el, mégpedig Pozsonyban.

Miért tettem ezt?
A rendszerváltás utáni időszakban térségünkben az autonómia kérdésköre a politikai párbeszéd illetve nyilvánosság egyik meghatározó tényezőjévé vált. Míg kisebbségi oldalról többen fontosnak tartjuk, a többségi politikai elit tagjai szinte kivétel nélkül tévesen azzal riogatnak, hogy Szlovákiától akarunk elválni és elszakadni. Az autonómiáról kezdeményezett, nyílt viták, valós párbeszédek a Kárpátmedence számos államában mindezidáig elmaradtak.

A hirdetőtáblán megjelent üzenetem célja, hogy megtudjuk végre, mi a felvidéki magyarok szándéka az autonómiával kapcsolatban.

A felvidéki magyarság nagy része támogat bizonyos fajta autonómiát, az összes magyar érdekeltségű párt programjában fellelhetők az autonómia bizonyos formái, annak ellenére, hogy nem nevezik nevén a gyereket.
Én kimondom és AUTONÓMIÁNAK nevezem az AUTONÓMIÁT, mert csak egyenes beszéddel és hozzáállással lehet megállítani az asszimilációt!


Azért dolgozom, hogy segítsem a közösségi összefogás sikerét a parlamenti választáson, ezért vállaltam a 150.helyet a Magyar Közösség Pártja listáján.

Kizárólag azokat a dolgokat szeretném kihangsúlyozni a kampányom során, amit eddig is fontosnak tartottam. Ezek pedig a nyelvhasználat, közösségi jogok és az autonóomia-önrendelkezés.

Csak ez az egyetlen hirdetőtáblám lesz az egész kampány során. Nem lesznek plakátjaim, szórólapjaim. Egy óriásplakát, egy üzenet, egy cél.. A cél pedig az, hogy március 5-én mindazok, akik egyetértenek azzal, hogy az autonómia szó, és annak témája, legyen jelen a szlovák politikai térben, szavazhassanak.

Szeretném megkérni, mindazokat, akik egyetértenek velem, március 5-én karikázzák a Magyar Közösség Pártja listáján az utolsó 150-es számot és mutassuk meg együtt, hogy sokan vagyunk, akik nevén merik nevezni az AUTONÓMIÁT. Ha ez sikerül, és hiszem azt, hogy sikerülni is fog, az sokkal többet ér majd, mint egy parlamenti mandátum.

Hiszem, hogy március 5-én a Magyar Közösség Pártja bekerül a parlamentbe, de mindenkire szükség lesz!

„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek

S ha százszor tudtak bátrak lenni, százszor bátrak és viharvertek.” /Ady Endre/

 

Utóirat: Ezek a gondolatok az én személyes véleményemet tükrözik, vállalva az ezzel járó következményeket. A hirdetőtábla költségeit kizárólag önköltségből fedeztem, se párt, se jogi, se magánszemély nem járult hozzá a költségekhez.

 A táblát itt találjátok:

 

9c82fe0910ce4a3fbdcee376429b698b.jpg